Despre „revoluții”, proteste și marșurile organizate de partidele politicie

Cineva îmi spunea zilele acestea  să ies duminică la protest (încă cu toată familia).  Naivități. Toate partidele politice lucrează pentru capitalism, pentru interesul clasei capitaliste, fie că ei aici se numesc „comuniști”,  „socialiști” sau altceva.  Nu sunt ei nici comuniști și nici socialiști, nu au nimic în comun cu asta, sunt la fel ca și celelalte partide care lucrează în favoarea unei societăți capitaliste bazată pe sclavia remunerației și exploatarea clasei muncitoare. Mai mult decât atât, acest tip de partide ca PCRM sau Partidul Socialiștilor (partide de acestea veți întâlni și în alte țări) folosesc pentru propagandă electorală Leninismul și Uniunea Sovietică, însă leninismul este o mutilare a ideilor lui Marx și a socialismului. Socialismul nu fost încercat încă niciodată, nicăieri. În URSS nu a existat niciodată socialism, iar Lenin a construit în Rusia capitalism de stat continuat de Stalin sub numele de „socialism”. Leninismul s-a răspândit și în alte țări ca China, Cuba sau România.

Deci, așa numiții „comuniști”  vor să organizeze marșuri („revoluții”) pentru a prosti lumea și a câștiga câți mai mulți susținător pentru alegerile care se apropie. Pe de altă parte, mitingul de duminică organizat de alte partide (liberale sau democrate cum le palce să se numească) vor să facă același lucru, să mintă lumea și să câștige voturi. În capitalism toate partidele sunt în  competiție politică pentru a lucra și perpetua acest sistem care lucrează împotriva clasei muncitoare și favorizează o clasă minoritară capitalistă care a monopolizat mijlocele de producție, prin intermediul legii proprietății private, guvernului și statului. Nici unul din aceste partide nu vor schima nimic pentru că unicul lor scop este să perpetueze sistemul actual. Așa nu numitul „cursul european” nu va schimba situația clasei muncitoare, va crea doar o iluzie, iar exploatarea clasei muncitoare și sclavia remunerației va continua să existe, va continua să existe o societate divizată în două clase, în care una minoritară (clasa capitalistă) este parazitară și privilegiată. Clasa muncitoare nu trebuie să susțină nici partidele și nici guvernul sau statul. Ea trebuie să se unească la nivel global pentru a stabili socialismul.  Clasa muncitoare nu are nevoie să fie condusă de nici un partid, lider sau altceva.

În  toată Europa clasa muncitoare  de asemenea suferă din cauza sistemului capitalist, mizeriei, sărăciei și șomajului. Unii încearcă să creeze impresia că Rusia ar sta mai bine la acest capitol. Nu, capitalismul este un sistem global, stabilit în toate țările. Scamatoriile partidelor politice, oricare nu ar fi ele, nu vor face nici o schimbare în societate, deoarece numai clasa muncitoare este în stare să realizeze o revoluție în societate, o revoluție socialistă la nivel global. Până atunci nimic nu se va întâmpla, pe nimeni nu-l va salva nici Europa, nici Rusia sau SUA. Sunt iluzii.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s