Despre protestul „comuniștilor” din Republica Moldova

Am folosit cuvântul comunist în ghilimele pentru că PCRM nu este un partid comunist, ci este unul leninist și unul la fel de pro-capitalist ca și toate partidele. PCRM este o adunătură de oameni oportuniști care încearcă uneori să exploateze idealurile socialiste, însă problema lor este că folosesc leninismul care este o distorsionare și falsificare a idealurilor socialiste/comuniste. Ei fac asta pentru că sunt în realitate niște ignoranți și habar nu au ce e comunism sau socialism, ei doar repetă ceea ce i-a îndoctrinat Uniunea Sovietică, adică leninismul care a adus și mai aduce cele mai mari piedici revoluției socialiste.  Lenin a distorsionat idealurile socialiste și ideile lui Marx și sub numele de „socialism” a construit capitalism de stat în Uniunea Sovietică, în care niciodată nu a existat socialism/comunism și nici în altă țară. Cei care repetă cuvântul socialism referindu-se la URSS, China, Cuba sau chiar România, sunt pur și simplu ignoranți și nu cunosc că acolo niciodată nu existat așa ceva, iar ceea ce a existat se numește capitalism de stat, care este bazat pe ideologia Leninistă și care nu are nimic în comun cu socialismul/comunismul și Marx.  Mai mult decât atât,  PCRM (ca și alte multe partide „comuniste” similare din alte țări) în realitate lucrează pentru capitalism la fel ca și toate celelalte partide fie liberale sau altceva. Ei ca și celelalte partide susțin proprietatea privată a mijloacelor de producție, o societate bazată pe case și exploatarea clasei muncitoare prin intermediul sistemului de remunerație. Ei lucrează pentru interesul clasei capitaliste. Deci protestul lor are scopul pentru a schimba partide care lucrează pentru capitalism cu alte partide care la fel vor lucra pentru acest sistem. Nu e nici o schimbare pentru că guvernul și statul în capitalism funcționează în interesul clasei capitaliste.

Clasa muncitoare nu trebuie să susțină guvernul și partidele, ea trebuie să se unească într-o revoluție globală, pentru a aboli capitalismul și statele, și a elibera societatea prin stabilirea socialismului. Clasa muncitoare nu are nevoie de guvernele capitaliste, state, lideri, partide, politici, toate acestea nu au nimic cu socialismul, ele lucrează pentru capitalism, pentru a diviza, a exploata clasa muncitoare și a perpetua sistemul capitalist. Socialismul va fi o comunitate globală, fără state și fără hotare, bazat pe proprietate comună, producție pentru folosință și nu pentru profit, democrație și libertate reală, muncă voluntară și accesul liber la bunurile produse în comun. O societate globală unde nu există bani, sclavia remunerației și mizerie, șomaj, competiție de dragul profitului și amoralitate, unde oamenii se mănâncă ca câinii, se calcă în picioare pentru obținerea profitului sau doar pentru a supraviețui. O societate în care nu va exista state și lideri, președinți, stăpâni și elite care hotărăsc soarta oamenilor. O sociatate în care nu există războaie în care mor însăși cei ce fac parte din clasa muncitoare pentru profitul capitaliștilor și ambițiile elitelor. O societate în care nu există naționalism și patriotism, lucruri inventate pentru a manipula, diviza și controla clasa muncitoare.

Deci protestul PCRM nu este în interesul clasei muncitoare și nici în interesul socialismului, și oricare alt protest organizat de alte partide, fie de la guvernare sau opoziție, este doar în interesul capitalismului și exploatarea clasei muncitoare. Stabilirea socialismul și abolirea sclaviei remunerației al sistemului capitalism poate fi făcută doar de însăși clasa muncitoare emancipată la nivel global din ignoranța în care este menținută forțat de către sistemul capitalist. Revoluția socialistă este treaba clasei muncitoare și nu a unui partid, lider sau guvern.

Video | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s