Despre patriotismul Moldovenesc

28648_391966030661_4586790_nÎn republica Moldova a apărut un grup sau grupuri care le palce să se numească moldoveni patrioți. În afara faptului că aceste grupuri sunt suportate ideologic și financiar de interese politice, xenofobia promovată de aceste grupuri deseori ajunge și la rasism. Deci nimic nou, patriotism. Naționalismul și patriotismul este o ideologie a divizării oamenilor, ele promovează o idee falsă precum că cineva numaidecât aparține unei națiuni sau unei țări. Este o ideologie de îndoctrinare a societăți care are scopul de a controla masele de către elitele locale.

În curând va fi așa numita „Ziua Independenței”, o zi în care statul promovează intens ideologia patriotică. Vor fi arborate drapele peste tot,  se vor lansa tot felul de sloge patriotice fără sens, se va oferi concerte și alte distracții pentru a îndoctrina masele.

Cum contrastează toate aceste cu ideea românismului și a Unirii? Socialismul întotdeauna a fost pentru unire, însă el se referă la o unire globală, se referă la o comunitate globală unde nu există state, țări și națiuni ce divizează oamenii. Unirea însă este cu totul altceva. Pe lângă faptul că exponenții ei promovează ideologia naționalistă, ea reprezintă nimic mai mult decât  izolarea oamenilor, clasei muncitoare de către alt stat național, controlat de alte elite locale și clasă capitalistă. În capitalism statul național joacă un lor primar în divizarea clasei muncitoare și protejarea intereselor clasei capitaliste minoritate, fie că este vorba de Moldova, România, Rusia, SUA sau altă țară. Deci, Unirea nu schimbă în esență lucrurile. Este doar o alegre în ce stat clasa muncitoare să fie izolată, exploată și controlată. Clasa muncitoare are nevoie de o unire reală, una globală pentru a se elibera și a stabili o societate socialistă bazată pe proprietatea comună, democrație, producție directă pentru consum și accesu liber la bunurile produse de societate. O societate unde nu există divizarea oamenilor după națiuni, ură, xenofobie și rasism. O societate în care toți suntem egali și liberi.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s