Patru concepte de bază ce definește socialismul

Proprietatea comună: nici un individ, grup de indivizi, stat sau instituție nu poate avea drepturi de proprietate asupra resurselor naturale și industriale necesare pentru a produce și de care depinde societatea.

Controlul democratic: fiecare trebuie să aibă drepturi egale să participe în luarea deciziilor în ceea ce privește cum trebuie să decurgă lucrurile, inclusiv munca și producția, nu doar o democrație politică limitată pe care o avem astăzi.

Producția pentru folosință: bunurile și serviciile sunt produse direct pentru a satisface necesitățile oamenilor, dar nu pentru a le vinde pe piață cu scopul obținerii unui profit.

Accesul liber: toți trebuie să aibă acces liber la ceea ce e necesar pentru a-și satisface necesitățile (fie că e vorba de bunuri sau servicii), dar nu raționalizat conform unor salarii, remunerații sau beneficii de stat.

Notă: Foarte mulți confundă socialismul cu altceva. Dacă veți studia unele țări care le place să se numească „socialiste” veți vedea că ele nu îndeplinesc nici măcar una din aceste cerințe. Spre exemplu, în Uniunea Sovietică în nici un moment din istoria sa nu a existat socialism. Socialismul în Uniunea Sovietică este un mit. În realitate economia Uniunii Sovietice a fost capitalism de stat, lucru care nu are nimic în comun cu socialismul. Un stat totalitar de asemenea nu are nimic în comun cu socialismul. Același lucru se referă și la alte țări „socialiste”.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s